Inspelning av Springfloden på Valand i Göteborg
Fotograf Göteborg l Porträttfotografering Produktfotografering Bröllopsfoto
»
Fotograf Göteborg l Porträttfotografering Produktfotografering Bröllopsfoto

Inspelning av Springfloden på Valand i Göteborg

Statist på filminspelning - som fotograf


Ibland får man som fotograf lite udda förfrågningar. Som när produktionsbolaget Filmlance ringer och frågar om jag vill vara statist till en tv-serie som delvis skall spelas in i Göteborg. De behövde två fotografer, och ville använda "riktiga" sådana eftersom det syns om någon inte kan hantera utrustningen på det sätt en fotograf gör.

Svarade Ja. Det lät som ett kul tillfälle att få en inblick i hur en filminspelning, eller som i det här fallet, en tv-serie spelas in. Och det blev så. En rolig dag som gav insikten om att filminspelningar består till stor del av en sak som heter "väntan". 

Det kanske gäller i synnerhet oss som är statister, men tror även skådespelarna får tillbringa en hel del tid med att just.. vänta. 

Annars var allt väldigt proffsigt. Och intressant att förstå att det finns människor som har det som sitt stora intresse att vara just statister. Kan inte bero på ekonomiska ersättningen som var blygsam, och jag tror inte så många av de äldre deltagarna är statister för att de tänker sig en framtida karriär som skådespelare. De gillar nog hela grejen bara, och många verkar känna varann från tidigare produktioner.

Var utomlands när serien gick på tv, och får väl erkänna att jag inte trodde att jag skulle vara så speciellt intresserad av att se den. Men fick ett infall att gå till SVT Play några dagar innan den slutade visas där, och är mycket glad för det. Serien var ju fantastiskt bra, och nu ser jag fram emot del 2. 

Ser också att de söker nya statister.. 
Location: Vasagatan 41, 411 36 Göteborg.

Keywords: göteborg (78), inspelning (3), springfloden (3), tv-serie (3), valand (3).

Copyright © 2017 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden