Mingelfoto porträtt Ritz restaurang Göteborg
Fotograf Göteborg l Porträttfotografering Produktfotografering Bröllopsfoto
»
Porträtt, barn & familjefoto

Mingelfoto porträtt Ritz restaurang Göteborg

Porträtt av kvinna fotograferat vid event på Restaurang Ritz i Göteborg. 

Snyggt ljus och bakgrund uppsatt speciellt för detta event.

När man får till foton från ett event som skulle kunna vara tagna till en modefotografering blir både jag och de som fotograferas nöjda. 

En bra porträttbild behöver inte ta lång tid att få till. Den är istället ett resultat av att tekniken och ljussättningen är gjord på ett bra sätt och att det sedan finns en närvaro, och ett samspel mellan modell och fotograf.

Just detta med närvaro och uttryck tycker jag är det som gör det så intressant att fotografera människor. 

Det är så små detaljer som gör om bilden funker eller inte. Just det är något många ser när vi går igenom bilderna efteråt, att de ser så annorlunda på de olika bilderna och att det ofta är någon eller några av alla vi tar som är de som känns bäst.

Det är naturligtvis olika förutsättningar om personerna kommer till studion för att ta sitt porträttfoto eller om man tar några snabba porträtt på ett event. Men det som gör att det ändå brukar funka fint att få till de där avslappnade porträttbilderna på en eventfotografering är att de som man fotograferar är där i ett festligt sammanhang, så det blir inte samma anspänning som många kan uppleva när de "går till fotografen" för att bli fotograferade. 


Location: Bastionsplatsen 2, 411 08 Göteborg.

Copyright © 2017 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden