Brudpar promenerar i allé på Bjertorps slott
Fotograf Stig Albansson
Home »
Bröllop

Brudpar promenerar i allé på Bjertorps slott

Bröllopsfotografering i allén vid Bjertorps slott.

Många norska brudpar hittar till Bjertorp slott utanför Vara. En orsak är säkert att det inte är så långt mellan Norge och Bjertorp, faktiskt bara cirka 20 mil upp till Halden nära norska gränsen. Sedan finns ett par andra orsaker till att par från Norge kommer till Sverige, och en av dem är att det inte finns några slott i Norge. Blev förvånad när jag hörde detta första gången men så är det tydligen. Dessutom är det ju fördelaktigt ur prissynpunkt att åka till Sverige. Vi har ett mycket lägre kostnadsläge här än i Norge.

För mig som fotograf som utgår från Göteborg så ligger också Bjertorp bra till. Har bara drygt 10 mil att åka, så det ligger inom "närområdet" kan man säga. Det är även lite av hemkänsla för mig att åka dit, eftersom jag är född och uppväxt i Skaraborg, om än något lite norrut.

För fotograferingen så är omgivningarna runt slottet fina. Det finns många olika miljöer att välja på och man kan få många olika bakgrunder utan att behöva åka så långt. Förutom denna allé så har jag fotograferat vid den näraliggande golfbanan, och även använt de stora vida fälten som finns runt omkring som backdrop.

Har du bokat ert bröllop på Bjertorp slott? Hör gärna av dig om du söker fotograf!

Location: Bjertorp Slott, 535 91 Kvänum.

Copyright © 2021 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden