Inspelning av tv-serien Springfloden på Valand i Gbg
Fotograf Stig Albansson
Home »
Eventfoto

Inspelning av tv-serien Springfloden på Valand i Gbg

Prisceremoni på Valands festvåningar med Helena Bergström - TV-serien Springfloden

Att få testa på att vara statist under en inspelning av en tv-serie var en intressant och rolig erfarenhet. Blev kontaktad av produktionsbolaget Filmlance, som undrade om jag ville vara med som fotograf i en scen. 

Lite udda förfrågan och först trodde jag att de sökte en stillbildsfotograf till serien. Det hade jag i så fall tackat ja till direkt. Efter lite frågor om vad statistjobbet innebar så tackade jag ja även till detta. Berodde inte på ersättningen om någon trodde det. Den var så gott som obefintlig för den insats man fick göra. Nej, jag tackade ja för att det kändes som en kul grej, och en möjlighet att få inblick i en värld jag tidigare inte känt till. 

Är glad för att jag sa ja, och det blev en rolig upplevelse. Kanske allra mest fascinerad över att det är så många människor som arbetar regelbundet som statister. För så är det. Många av dem jag pratade med hade varit med förr, och kände varann sedan tidigare. 

En del av dem hade skådespelardrömmar, men många var med bara för att de gillade det. Inte för att det skulle leda till något annat. 

Fascinerande med alla dessa subvärldar som finns i vårt samhälle. Som man inte känner till innan man kommer i direkt kontakt med dem.


Location: Vasagatan 41, 411 36 Göteborg.

Keywords: #closetohome (6), #hemmavid (5), Bellevue (5), Kviberg (10), Kvibergs kyrkogård (7).

Copyright © 2024 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden