Jaguar-träff i dimma på Onsala herrgård
Fotograf Stig Albansson
Home »
Eventfoto

Jaguar-träff i dimma på Onsala herrgård

Svenska Jaguarklubben möts på anrik plats vid havet

Minns inte hur många bröllop jag fotograferat på Onsala herrgård, men de är många och alla har varit speciella. Ett lite mer än andra då hela gården byggdes om för att passa tillfället.

Har alltid känt mig väldigt välkommen när jag varit där. Mårten, Annika, personalen i köket och serveringen, alla bidrog de till trivseln. Inte minst genom maten de alltid bjöd på när man fotograferade heldagsbröllop hos dem.

Tack till er alla som varit en del av denna tid!

Men tiden går, och ingenting är beständigt. Nu är det åtminstone för tillfället slut på bröllop, fina middagar och konferenser på herrgården. Såg i tidningen att Onsala herrgård nu fungerar som flyktingförläggning för ensamkommande barn. 

Det blev en påminnelse om att vi lever i omvälvande tider, och att det är viktigt att släppa alla fasta föreställningar om att världen är på ett visst fixt och färdigt sätt.

Allting är i rörelse och det man en gång tog för givet är nu något som var som inte är.

--

Och även detta med flyktingboende var en temporär  fas i Onsala herrgårds historia. Efter hård kritik av hur flyktingboendet sköttes, så har avtalet om flyktingboendet på Onsala herrgård formellt avslutats den 1 mars 2017. Barnen som bodde på herrgården bor nu på andra platser i kommunen, och Onsala herrgård står och väntar på nästa kapitel i sin långa och anrika historia.

Onsala herrgård byggdes en gång som vilohem för arbetarna på Tjolöholms slott, och har sedan varit privatbostad innan det byggdes om till konferensanläggning.

Nu ägs anläggningen av ett norskt bolag som investerar i fastigheter. Det heter Herrgårdsbostäder och ingår i en större koncern.


Location: Onsala herrgård, Kungsbacka.

Keywords: Onsala HerrgŒrd, Svenska Jaguarklubben (2).

Copyright © 2024 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden