Lekfull modell - Bröllopsmässan i Konserthuset Göteborg
Fotograf Stig Albansson
Home »
Eventfoto

Lekfull modell - Bröllopsmässan i Konserthuset Göteborg

Roligt när människor verkligen bejakar att de vill bli sedda, och bjuder till på ett lekfullt sätt. Det var alltså modellen på bilden som gjorde klart för mig att hon ville bli fotograferad just där och då.

Ögonblicket är från den tredje bröllopsmässan som arrangerades i Konserthuset i Göteborg, och året är 2010. Dessa mässor har arrangerats av Ann-Christine J:son-Widinghoff, som redan år 2000 gjorde sin första bröllopsmässa i Stockholm. Efterhand flyttade de mässorna in på Grand hotel i Stockholm och det är därifrån begreppet "Sveriges vackraste bröllopsmässor" kommer. Konserthuset i all ära, men lokalerna kan inte riktigt jämföras med Grand hotel. 

Jag var med som utställare redan första året i Göteborg, och har sedan fortsatt ställa ut de flesta åren. Ofta har jag också fotograferat åt mässan. Både under själva mässan och någon gång inför, då vi fotograferat bilder i studion till omslag på mässtidningen som tryckts de flesta år. Kanske alla? 

Jag tror jag är mer åt "konstnärs-" än "försäljar-typen" och känner mig inte alltid så hemma på mässor om det förväntas av mig att jag skall vara väldigt aktiv och initiera kontakt med besökarna. 

Jag föredrar att de bilder och album jag visar "gör jobbet", och att de som känner att jag är den fotograf som de skulle vilja anlita själva tar första  kontakten. Tror att många som besöker en mässa kan tycka det är skönt också, att inte hela tiden bli överöst av erbjudanden från varje utställare de passerar?

Egentligen berättar jag det bara för att sedan kunna säga att jag tycker det är rätt skönt att ha ett fotouppdrag under mässorna. Få en chans att växla roll en aning och få gå runt och fotografera. 

Och det som jag tycker har varit roligast att fotografera på mässorna är modellerna på modevisningarna. Inte för att jag är speciellt intresserad av kläder, men för att det gett möjligheter att fånga intressanta bilder. Och bilder och uttryck är vad jag på allvar är fascinerad av och aldrig riktigt tröttnar på.  


 

Location: Viktor Rydbergsgatan 2, 412 56 Göteborg.

Keywords: Bröllopsmässa (9), göteborg (29), Konserthuset (9).

Copyright © 2024 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden