Mingelfoto och porträtt på Ritz restaurang Göteborg
Fotograf Stig Albansson
Home »
Eventfoto

Mingelfoto och porträtt på Ritz restaurang Göteborg

Porträtt fotograferat vid ett kalender-event på Restaurang Ritz i Göteborg


När man får till foton från ett event som skulle kunna vara tagna till en modefotografering blir både jag och de som fotograferas glada. 

En bra porträttbild behöver inte ta lång tid att fotografera. Den är istället ett resultat av att tekniken och ljussättningen är förberedd och att det sedan finns en närvaro och samspel mellan den som fotograferas och fotografen.

Just detta med närvaro och uttryck tycker jag är det som gör det så intressant att fotografera människor. 

Det är så små detaljer som avgör om bilden funkar eller inte. Vilket många upptäcker när man ser igenom bilderna efteråt. De upptäcker att de ser så annorlunda på de olika bilderna och att det ofta är några få av alla dem vi tagit som verkligen känns "rätt".

Det är naturligtvis olika förutsättningar om personerna kommer till studion för att ta sitt porträttfoto eller om man tar några snabba porträtt på ett event. Men det som gör att det ändå brukar funka bra att kunna fotografera de där avslappnade porträttbilderna på en eventfotografering är att man är där i ett festligt sammanhang. Det blir inte samma anspänning som många kan uppleva när de "går till fotografen" för att bli fotograferade.

Ok, lite löst filosoferande runt detta. Mest tycker jag bara att det här är ett väldigt fint porträtt!

Vad eventet handlade om? Jo det var en release-fest för en kalender som visade kvinnor på ett annat sätt än brukligt.Location: Bastionsplatsen 2, 411 08 Göteborg.

Keywords: eventfoto (7), kvinnoporträtt, porträtt (24).

Copyright © 2024 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden