Modeller i snö på Götaplatsen i fantasifulla kläder
Fotograf Stig Albansson
Home »
Eventfoto

Modeller i snö på Götaplatsen i fantasifulla kläder

Fantasifulla bröllopskreationer på modeller i snölandskap. Skapade av Tim Mårtensson till modevisningarna på Bröllopsmässan på Konserthuset i Göteborg. 


Ett kraftigt snöfall gav en fin möjlighet vid fotograferingen av Vinterparet som Tim Mårtensson skapade till Bröllopsmässans specialvisning. Han gjorde en kollektion runt de fyra årstiderna och de andra tre årstiderna fotograferade vi inne på Konserthuset. 

Tim Mårtensson arbetar som kostymör och plymmakare, och är arbetar mycket med att ta fram specialkostymer till film, teatrar, TV och artister. Använder mycket fjädrar, plymer, ovanliga material och roliga former. 

Han är autodidakt och har utvecklat sin stil genom åren av arbete och experiment.

Som ni förstår väckte kreationerna stor uppskattning bland bröllopsmässans besökare.

Här hittar ni en presentation av Tim Mårtensson på House of Mad Hatters hemsida.


Bröllopsmässan i Göteborg har hållits på några olika platser. Från början var den på Konserthuset vid Götaplatsen, och sedan ett par år ute i Eriksbergshallen vid Hotel 11. Den kom efter det tillbaks till Konserthuset ett par år, och flyttade efter det till Valands festvåningar våren 2016.

Detta gäller den bröllopsmässa som också är på Grand Hotel i Stockholm. Andra bröllopsmässor finns naturligtvis också, och har ibland hållits på Svenska mässan och även på Universum. 

Alla platser och mässor har sina fördelar. Det jag uppskattat mest med mässorna på konserthuset är möjligheten de haft där att bygga upp stora ramper för klädvisningarna. De år som extra omsorg har lagts på att sätta ett snyggt ljus på visningarna har för mig som fotograf känts mest roliga. Ljuset "gör allt", och finns inte det så är det svårt att få till de bilder man vill skapa.

Location: Viktor Rydbergsgatan 2, 412 56 Göteborg.

Keywords: Bröllopsmässa (9), göteborg (29), Konserthuset (9).

Copyright © 2024 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden