Företagsporträtt av personal fotograferade på kontoret
Fotograf Stig Albansson
Home »
Fotograf Stig Albansson

Företagsporträtt av personal fotograferade på kontoret

Porträtt av personal fotograferat på plats hos företaget

Studioporträtt behöver inte fotograferas i studio.

När det är flera personer på företaget som skall porträtteras så är det ofta bättre att jag tar med min studioutrustning och kommer ut till er. 

De alla flesta arbetsplatser har ett utrymme som fungerar bra som tillfällig fotoplats. Vanligast är att vi använder ett konferensrum, vilket har fördelen att man kan stänga till om sig så den som fotograferas får den lugn och ro som krävs för att det skall gå att slappna av och få till de naturliga uttryck som man vill ha. 

Men är konferensrummet obefintlig, upptaget, eller för litet, så går det också fint att använda vilket ledigt utrymme som helst. 

Finns det en vit vägg använder vi den som bakgrund, och är väggarna inte vita så har jag med bakgrunder vi använder istället. 

Det allra vanligaste upplägget för ett företag med fler än 5-6 st som skall fotograferas är att jag kommer ut och fotar alla på plats, och att vi sedan har ett uppsamlingsheat i studion med dem som inte kunde vara med första dagen. 

Porträttet du ser här är fotograferat i en stil som är de lätt att återskapa vid senare tillfälle i studion. Vilket är en av de saker som talar för att använda en enkel ren bakgrund. 

Det blir också enkelt att följa upp med nya porträtt när ny personal anställs. 

Vilket är något jag rekommenderar att man skall tänka på redan när fotograferingen planeras första gången. Få företag behåller exakt samma personer under lång tid, och det är ju viktigt att hålla sin hemsida uppdaterad när förändringar sker på personalfronten. 

Funderar du över hur ni skall lösa ert behov av porträtt på era medarbetare? 

Hör då gärna av dig via kontaktformuläret eller slå en signal på 0705-167277.

Ser fram emot att höra av dig!

Stig


Location: Första Långgatan 30, Göteborg.

Keywords: personalfoto (10), porträtt (24), studiofoto (15).

Copyright © 2024 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden