Foto av GöteborgsOperan i vackert kvällsljus med måne
Fotograf Stig Albansson
Home »
Fotograf Stig Albansson

Foto av GöteborgsOperan i vackert kvällsljus med måne

Att fotografera byggnader i kvällsljus när himlen är stjärnklar och till och med en månskära visar sig kan visa sig väldigt givande. Här ser GöteborgsOperan nästan ut som en skulptur och dess ljussättning ger byggnaden volym och kraft.


Ibland kommer extra uppdrag till de som man från början är anlitad för. I det här fallet var det ett japanskt företag som jobbar med kommunikation och marknadsföring inom hälsovårdsområdet som behövde foton från olika kända platser i Göteborg. Förutom de bilder på föredragshållare på Läkarstämman de deltog på, som jag också skulle fotografera.

Fick helt fria händer att under ett par dagar åka runt och fånga karakteristiska platser i staden på bild. Som tur var så var det ett fint fotoväder när bilderna skulle tas så jag hade alla möjlighet att fånga vyer som passade bra till deras artikel som skulle presentera Göteborg i en av deras kunders kundtidning.

Jag fotograferade också Göteborg från Älvsborgsbron, Götaplatsen med Poseidon, Stena Line´s båtar i älven, och den futuristiska glasfasaden på Gothia Towers. Samt kanalen vid Brunnsparken, och många andra kända landmärken runt om i staden.

Gillar den här typen av uppdrag där jag har fria möjligheter att fotografera det som efterfrågas på ett sätt som jag själv tycker om. Och det kan vara lättare att få göra detta när jag arbetar med redaktionellt material, eller jobbar direkt med företag, till skillnad mot att det är en reklambyrå som beställer jobbet. 

Brukar vara intressant att jobba med byråer också, men ofta har de en redan uttänkt idé om hur de vill att bilderna skall se ut. 

Vilket ger en annan typ av utmaning. Också intressant, men på annat sätt.Location: GöteborgsOperan, Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg.

Keywords: göteborg (29), gothenburg (5), sweden (16).

Copyright © 2022 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden