Porträtt på plats, on location -personalfoto i Göteborg
Fotograf Stig Albansson
Home »
Porträtt företag

Porträtt på plats, on location -personalfoto i Göteborg

Personalfoto mot vit bakgrund - av medarbetare i Göteborg. 

De har sitt kontor i Läppstiftet vid Göta Älv, vilket gör att de har nära till min studio ifall några kompletterande foton behöver tas senare. 

Att fotografera porträtt/personalfoto med studioljus går bra att göra på plats hos kunden. Här har en vit bakgrund satts upp och ett par medhavda blixtar ger ljuset. Fördelen med att göra fotograferingen hos kunden är att det sparar tid om det är många som skall fotograferas. De behöver då bara sätta av de cirka 10 minuter som krävs för en sådan här bild. På den tiden kan också den som fotograferas se och välja ut den bild som han eller hon vill använda. 

Jag fotograferar ofta direkt in i datorn så bilderna syns i större storlek. Det gör det mycket lättare för dem som fotograferas att kunna bedöma vilken bild de tycker bäst om. 

De som avporträtteras kan också då direkt välja de bilder som de vill ha, så jag sedan kan gå direkt på retuschjobbet och slippa slösa tid på att skapa webbgallerier och invänta besked i efterhand om vilka bilder som väljs.

Så det blir en win-win för alla parter. Jag slipper ett moment med att göra i ordning visningsbilderna och vänta på besked om urval, och de som tar porträtten får det gjort direkt och behöver inte lägga mer tid på det i efterhand heller. 

Detta bygger naturligtvis på att företaget som jag fotograferar åt vill att urvalet skall ske på detta sätt, men jag har aldrig upplevt att de inte ser arbetssättet som en fördel för dem också.

Efter att alla på företaget har fotograferats så går jag igenom bilderna med ansvarig person på företaget, så att de också kan ge ok till bilderna som valts.

Location: NFS group, Lilla Bommens Torg 1, 411 04 Göteborg.

Keywords: group pictures (2), NFS Group (2), portaits (2).

Copyright © 2023 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden