Porträtt av mor och son vid studentfirande i trädgården
Fotograf Stig Albansson
Home »
Porträtt - Parfoto - Familj

Porträtt av mor och son vid studentfirande i trädgården

Familjehögtider ger möjlighet till spontana och avslappnade porträtt av alla två och fyrbenta deltagare


När det är fest, och sommar, och man har en anledning att fira något passar det väldigt bra att hyra in en fotograf. Alla är glada, och det blir en kul del av själva festen att ta några bilder på deltagarna. 

I dag är det ju inte lika vanligt att familjer "går till fotografen" med några års mellanrum som det en gång var, men bra bilder uppskattar man minst lika mycket nu som då. Kanske mer till och med eftersom alla nu fotograferar. Tror dock alla ser en skillnad på på en väl komponerad bild där personerna på bilden är till sin fördel jämfört med en snabb bild med mobilen som kanske mest är kul i stunden.

I det här fallet är det studentfirande som är orsaken till firandet och fotograferandet, och jag är inhyrd för att vara med några timmar. Både för att ta dokumentära situationsbilder, och så den här typen av spontana porträtt på dem som vill. 

Uppskattar den här typen av jobb mycket, och önskar att många fler skulle komma att tänka på att det är möjligt att kontakta en fotograf som kommer ut till festen för att fotografera. Tror att många inte ens tänker tanken att det är möjligt, då vi inte har samma tradition här när det gäller studentfirande och födelsedagar. Många tänker att det nog bara är vid bröllop man bokar fotograf-


Location: Anneberg 202.

Keywords: Familjefoto (25), hemma hos (3), studentfoto.

Copyright © 2021 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden