Porträtt fotograferade hos kund i Göteborg
Fotograf Stig Albansson
Home »
Fotograf Stig Albansson

Porträtt fotograferade hos kund i Göteborg

Ny hemsida kräver nya porträtt. 

I samband med arbetet med ny hemsida kontaktade Neoplan mig för att få personalen porträtt-fotograferad. De var sex personer som skulle fotagraferas och vi valde att göra fotograferingen på deras kontor nära St Jörgen Park på Hisingen.

De hade i kontakt med sin webbyrå kommit fram till att porträtten skulle ha ett större utsnitt än bara huvud och hals, vilket jag tycker blir snyggt. Och vi hade per telefon bestämt att fotograferingen skulle ske i deras konferensrum, vilket visade sig vara ett bra val när jag kom på plats.

Man behöver inte så många meters fri yta för att kunna sätta upp de blixtar som behövs för att få den stil på bilderna man vill ha. 

Här har jag använt en vit vägg som bakgrund, och en annan vit vägg fick fungera som reflexskärm. På så sätt sparades mycket utrymme in.

Jag använde två blixtar till dessa porträtt. En som huvudljus med ett stort paraply som ljusformare, med nämna vägg som uppsättning. Och en annan blixt med raster är satt på bakgrunden för att ge en ljus ton på den.

När fototekniken är på plats börjar det som är det minst lika viktiga. Att få personerna att stå på rätt ställe, i rätt vinkel, och få till ett fint avslappnat uttryck. 

Vid planeringen brukar jag berätta för kunden att 10 minuter per person är lagom för att hinna med att få bra bilder på alla. Ibland går det snabbare, och ibland tar det något längre tid. 

Det fina är att varje person kan vara med och välja ut sin bild direkt på plats. Detta fungerar eftersom jag oftast fotograferar direkt in i datorn så bilderna kommer upp på en bildskärm. 

På så sätt vet alla hur deras bild ser ut när de lämnar fotograferingen, och vi kan fortsätta tills vi får den bild de själva är nöjda med. 

Vi sparar också in mycket tid på att jobba på detta sätt. Jag behöver inte skapa några gallerier med provbilder, och inte invänta kontaktpersonens besked om urval. Jag kan istället börja jobba direkt med de valda bilderna när jag är tillbaks på kontoret, och på så sätt snabbare kunna leverera de färdiga bilderna till kunden och eventuellt byrå.


När deras nya hemsida är klar kommer bilderna att finnas på denna adress: Neoplan

Location: Hisingen, Göteborg.

Keywords: företag (2), personalfoto (10), porträtt (24).

Copyright © 2024 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden