Porträtt för personalfotografering i studio Göteborg
Fotograf Stig Albansson
Home »
Fotograf Stig Albansson

Porträtt för personalfotografering i studio Göteborg

Svartvita porträttfoton i studio - Avspänt - Naturligt

När ett färre antal personer på företaget skall fotograferas för porträtt till CV eller hemsida så är det bästa att de kommer till studion för fotograferingen. Är det några fler så åker jag gärna ut till företaget.

I det här fallet handlar det om två personer som är nyanställda på konsultbolaget Risk Pilot AB.

När bilder redan finns på annan personal är mitt uppdrag som fotograf att analysera hur ljuset är satt, vilket utsnitt som använts, och naturligtvis höra med kunden om de vill ha bilderna i färg eller svartvitt.

När dessa tekniska saker är klara handlar det som alltid att få personerna som skall skall fotograferas att stå i rätt vinkel mot ljus och kamera, och sedan slappna av så vi får ett fint uttryck.

Jag ber ofta dem jag fotar att överdriva uttrycken en aning. Att gå från lugn, seriös över till större och större leenden.

Många blir förvånade när de ser sina första bilder, tror kanske att de lett mer än av de faktiskt gjort. Då kan vi korrigera det och hamna i det läge som de trivs bäst i och som också ger det mest avspända naturliga uttrycket.

Något som underlättar mycket är att fotografera så bilderna syns direkt på en datorskärm. De blir då mycket enklare att bedöma. Om man enbart ser bilderna på kamerans skärm lurar man sig ofta då de flesta bilder ser bra ut där.

En av de absolut största fördelarna med att göra så är att kunden känner sig trygg med att bilderna blir bra när de lämnar studion. De är själva med och väljer ut de bästa, och kan ge feedback direkt.


Dessa porträtt kommer ni att kunna se på Risk Pilots hemsida.


Hör av dig om även du vill ha nya snygga porträtt!

Location: Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg.

Keywords: företagsfoto, företagsporträtt, personalfoto (10), profilbild, reklamfotograf.

Copyright © 2024 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden