Porträtt VD Hans Wallenstam, Wallenstam fastigheter
Fotograf Stig Albansson
Home »
Fotograf Stig Albansson

Porträtt VD Hans Wallenstam, Wallenstam fastigheter

Porträtt fotograferat på plats hos Wallenstams fastigheter på Avenyn, Göteborg.


Uppdrag åt Lokalguiden i Göteborg i samband med artikelserie om VD:ar i byggföretag.

Bilden är tagen i Wallenstams fina byggnad på Kungsportsavenyn 2. Jag har med blixtar och bakgrund och i denna serie ville kunden ha 3/4-figur så det inte blev ett rent ansiktsporträtt.

När jag fotograferar personer som är upptagna med många uppgifter på en dag så är det väldigt viktigt att jag gör klart allt i förväg. Sätter upp den mobila studion och testar ut ljus innan personen som skall fotas kommer.

Då behöver det inte ta många minuter att få till den bild som behövs. Ljus på personen och på bakgrunden är som det skall och det enda som krävs är att be personen stå på ett speciellt sätt och jobba en del med att få till några olika uttryck.

Min erfarenhet säger mig att de flesta ser mest till sin fördel ut när de ler. Behöver inte vara några stora leenden och ögonen är minst lika viktiga som munnen.

En del vill le med munnen öppen, andra inte. Jag skulle säga att det beror på sammanhanget, vad bilden skall användas till och hur övriga bilder i serien är.

Några tror att de inte vill le, och det kan ju bli bra. Men det fina är att man idag kan testa och ta olika varianter som jag visar till den avporträtterade direkt. Då blir det tydligt vart vi skall gå, mot mer eller mindre smalj.Uppdatering sept 2020

Hans Wallenstam är i dagarna aktuell med boken: Mot alla odds, som beskriverhans resa ut ur fastighetskrisen på 90-talet. Göteborgsposten har en intressant artikel om detta här:

Cash är det viktiga - Hans Wallenstam

Location: Kungsportsavenyn 1, Göteborg, Västra Götaland..

Keywords: Hans Wallenstam, VD, Wallenstam AB.

Copyright © 2024 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden