Bröllopsporträtt brudpar Stora Holms säteri
Fotograf Stig Albansson
Home »
Bröllopsfoto

Bröllopsporträtt brudpar Stora Holms säteri

Bröllopsfotografering på Hisingen, Göteborg

Vackert ljus är inte något som bara råkar inträffa. Att välja tidpunkt på dagen är en viktig del, och naturligtvis är det stor skillnad på om det är molnigt eller om solen skiner. Men för att få ett så fint ljus som möjligt är det också väldigt viktigt att som fotograf veta vad man gör.

Många bröllopsfotografer har med en reflexskärm och kanske även en assistent som håller den. Det är ett bra sätt för att kunna reflektera in ljus i ansikte och ögon hos dem man fotograferar.

Men här har jag använt en annan metod. Nämligen placerat brudparet under lövklädda grenar som skärmar av det ljus som kommer ovanifrån, och istället ger ett ljus som kommer in i riktning mer horisontellt. Det gör att ljuset kommer in i ögonen och ger detta jämna vackra ljus på dem.


Nu handlar ju allt inte om ljus, men det är en viktig komponent. När det är på plats, så kan man fokusera på kroppshållning, och inte minst uttryck. Hur gör man då för att få avspända glada porträttfoton?

Skulle säga att det är något som börjar skapas redan i första kontakten med paret. Man är närvarande, lyssnar, och ger de råd paret behöver.

Sedan i själva fotograferingen så behöver man vara lyhörd, och kunna improvisera. Känna av hur man får dem man fotar att slappna av. Kanske säga något som får dem att skratta, eller bara be dem le lite mer.


Location: Stora Holms säteri.

Keywords: Bröllop (38), bröllopsporträtt (5), porträtt (24).

Copyright © 2024 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden