Bröllopsfotografering Tjolöholms Slott Brudpar Motljus
Fotograf Stig Albansson
Home »
Bröllopsfoto

Bröllopsfotografering Tjolöholms Slott Brudpar Motljus

Brudpar i motljus vid Tjolöholms slott. 

Ett fotografi som påminner mig om målningarna av Skagenmålarna. En av de saker jag uppskattar allra mest med att fotografera bröllop på Tjolöholms slott är att det finns så många olika miljöer man kan välja att göra brudparsfotograferingen vid. 

Här befinner vi oss i skogen med näckrosdammen och havet just nedanför. Denna dag när det fina paret från Norge gifte sig, så var det sol och perfekt försommarväder. En av de sista dagarna i maj månad. Så vind var inte orsaken till att vi fotograferade här, utan det var helt enkelt så att paret blev väldigt förtjusta i platsen, vilket jag också är. 

En av fördelarna med att vara inne i skogen när man fotar, är möjligheten att jobba med ljus på ett sätt som inte går när man är ute bland klippor och fri himmel. Här gör lövverket att ljuset ovanifrån skärmas av, så man får det här fina riktade ljuset. Vilket tecknar parets konturer och definierar dem mot bakgrunden och skapar djup.

När vi ändå är inne på fototeknik, och i det här fallet sätt att arbeta med ljus, så vill jag också nämna placeringen av brud och brudgum i förhållande till ljuset. Vad som är så tydligt här är att solljuset reflekteras från brudens slöja tillbaks mot brudgummens ansikte. Bruden och slöjan blir till en naturlig reflexskärm, vilket är vad man annars kan använda om ljuset är alltför hårt.


Funderar ni på att gifta er på Tjolöholms slott? Hör av er via kontaktsidan och berätta hur ni tänkt så återkommer jag med förslag.


/Stig 

   

Location: Tjolöholms Slott, 439 74 Fjärås.

Copyright © 2024 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden