Personligt porträtt av kvinna, fotograferat i dagsljus
Fotograf Stig Albansson
Home »
Porträtt privat

Personligt porträtt av kvinna, fotograferat i dagsljus

Porträtt fotograferat i dagsljusstudio, Göteborg

Många bilder ni ser här har kommit till för att någon annan, ens chef eller liknande, tyckt att det varit dags att ta bilderna. De har ett tydligt syfte, skall representera personen eller företaget på en hemsida eller liknande.

Men ibland är uppdraget kommit ur en längtan att ha några fina bilder, tagna i en speciell tid i ens liv. Något man kan se på och få kunskap från. Som en reflektion som visar saker man inte själv sett.

Och att få bilder man kan se tillbaks på om några år, och minnas vem man var då. Bilder som har nycklar till ens själ och djupare delar.

Att få lov att fotografera någon som verkligen vill vara i, och visa sig i, alla de skikt som en människa består av känns väldigt fint och något som fyller mig med både glädje och respekt inför uppgiften. Känner en ödmjukhet, och vill göra mitt bästa för att förvalta förtroendet.

Det som jag känner är mest viktigt i min roll är att vara lyhörd och lyssnande. Både dels rent faktiskt, att ställa frågor och lyssna till de svar som kommer. Se om jag kan lägga under mina filter och verkligen höra vad den andra säger. Men också lyssna till det som finns under ytan, det som kommuniceras utan ord.

Och det är detta andra, som finns under, i, och runt orden som är det som kommunicerar starkast, och det som jag försöker fånga.

Location: Torsgatan 3A, 41104 Göteborg.

Keywords: dagsljusstudio, kvinna (3), porträtt (24), studio, studiofoto (15), studioporträtt (2), svartvitt (4).