Gruppfoto vid konferens på Hisingen i Göteborg
Fotograf Stig Albansson
Home »
Fotograf Stig Albansson

Gruppfoto vid konferens på Hisingen i Göteborg

Gruppbild med 160 personer fotograferad från bil-lift.


Gruppbilder är alltid en utmaning, men det är något jag gillar med mitt jobb som fotograf, att få nya utmaningar att lösa. Denna bild togs under en konferens anordnad av det norska företaget Kongsberg maritime på Lindholmen Conference Centre på Hisingen i Göteborg.

När en gruppbild skall tas mitt under en konferens är det viktigt att allt är noggrant planerat och testat, innan personerna kommer på plats. När de anländer måsta man ge exakta instruktioner om vad de skall göra, och gärna ha förberett ett antal av personalen, så de kan hjälpa till att få alla på rätt plats.

Kom snabbt på att bästa platsen för bilden var vid Kuggen, både för att bakgrunden ger ett piggt och trevligt uttryck, och dels för att trapporna skulle göra att fler personer blev synliga.

En grupp med över 150 personer är många, och även om trapporna hjälpte, behövde jag komma upp högre. Därför hyrdes en en billyft in.

När personerna ställts upp, och liften är på rätt höjd handlar det om att snabbt ta några bilder. För detta jobb tar jag 10 olika exponeringar och det tar 16 sekunder från första till sista rutan. Vilket kan vara viktigt, att inte dra ut på tiden för konferensdeltagarna, så de kan fortsätta sin konferens.

Arrangören ville att deltagarna skall få med sig varsin fysisk bild hem innan de lämnar. Då jag har en kvalitativ fotoskrivare så var detta inget problem. Fotokopiorna levererades dagen efter, och snyggt blev det.


Har tidigare skrivit om samma uppdrag i en bloggpost där jag berättar lite mer om planeringen och val av fotoplats. Du kan läsa om det här: Gruppfotografering Göteborg


Fotokopior gruppbild Lindholmens konferenscenter


Location: Kuggen, Lindholmen, Göteborg.

Keywords: Gruppbild (2), gruppfoto, konferensfoto (2).

Copyright © 2024 Fotograf Göteborg Stig Albansson, Torsgatan 3A, 411 04 Göteborg, Sweden