Kuggen - Lindholmen

Fick för ett tag sedan en förfrågan att ta en gruppbild på 160 personer. Vilket är en hel del personer. Man kan till och med säga, ovanligt många för en gruppbild.

Men det är en av de saker jag uppskattar med jobbet som fotograf, att ställas inför nya utmaningar. Bilden skulle tas i samband med en konferens på Lindholmen Conference Centre, och det var norska företaget Kongsberg Maritime som förlagt årets European User Conference hit.

Första steget blev att reka området, för att hitta en plats som; var lätt att ta sig till, passade för en så här stor grupp, och som också tillförde något extra till bilden. Föll snabbt för området vid Kuggen, där trapporna skulle hjälpa att separera personerna i höjd.

Men 160 personer är många och även med trappstegen skulle många bli skymda och fotot inte togs ovanifrån. Hyrde därför in en billyft från Kranpunkten.

Vad som också var viktigt var att bilden skulle tas snabbt. Deltagarna på konferensen hade ett späckat schema, och skulle iväg på Liseberg och en tur med Paddan.

Därför fick allt planeras och testas innan själva bilden togs. Vilket lämnar sista utmaningen som var vädret. Det hade regnat från och till under dagen. Uppehåll timman innan gjorde att vi gick vidare med planerna på att fotografera utomhus. Just innan vi började kom dock några regndroppar igen, men allt gick bra, vi hann ta bilden innan regnet påverkade för mycket.

Sedan tog nästa steg vid. Redigering av vald bild, inkopiering av logotyper och printning av fotokopior som skulle ges till alla deltagare. Med dagens storformatsskrivare går sådant väldigt smidigt att lösa inhouse så inga problem med transporter behöver påverka.

fotokopior Kongsberg Maritime UC 2015

0 kommentarer